BLOGG

RISE och DesignIT deltar vid Bokmässan i Göteborg

I veckan drar Bokmässan i Göteborg igång. På plats finns Sofia Larsson från RISE Interactive i Piteå, för att delta i ett seminarium och presentera koncept som bland annat utvecklats inom DesignIT. 

Bokmässan är Nordens största kultur- och medieevenemang. Mässan, som går av stapeln den 26-29 september, lockar varje år omkring 750 utställare och 100 000 besökare, både svenska och internationella.

Vid årets mässa medverkar Sofia Larsson, projektledare och forskare från RISE Interactive i Piteå. Hon kommer bland annat att presentera delar ur DesignIT-projektet Snackis – nyheter som tar plats på seminariet MIK för källkritik och källtillit, som arrangeras av Kultur i Väst, VGR:

Att förstå och förhålla sig till olika källor ställer höga krav på individens förmåga. Skolan ska stärka elevers förmåga att använda och förstå medier på ett kritiskt sätt. Men vad lär sig eleverna om källkritik i skolan? Hur ser balansen mellan källkritik och källtillit ut? I samtal: SOFIA LARSSON, projektledare och forskare, RISE, BRIT STAKSTON, mediestrateg, författare och debattör, LISA MOLIN, doktorand och lektor, Center för skolutveckling, och OLOF SUNDIN, professor, Lunds universitet.

Seminariet äger rum på fredag den 27 september kl. 15:00 – 15:45 på scen F3.

Foto från Bokmässan: Niklas Maupoix.