BLOGG

DesignIT bjöd in till slutseminarium och workshop

I fredags bjöd vi in till sluteseminarium i DesignIT. Det blev trevlig dag där vi fick möjlighet att visa resultatet från vårt arbete under tre år med DesignIT. Dessutom hade vi celebert besök från Finland.

Ett tjugotal personer kom till oss för att mingla över en lunchmacka och ta del av resultat från alla projekt som vi jobbat med tillsammans med företag under projekttiden. Våra besökare hade även möjlighet att testa teknik och testa många av våra de prototyper som utvecklats.

Vi hade även besök av Johanna Hautamäki, en samarbetspart från Finland. Johanna är servicedesigner, projektledare och pedagog vid Centria University of Applied Sciences i Kokkola. Bland annat jobbar hon  med utbildnings- och utvecklingsinsatser riktade mot företag. Hos oss bjöd hon p en kortare presentation under lunchen. Därefter höll hon i en workshop på temat ”Interaktion och försäljning på distans”. Deltagarna jobbade utifrån så kallad  simuleringspedagogik med två olika försäljningsscenarion, ett face-to-face-möte och en situation på distans. Utifrån dessa uppstod intressanta diskussioner om svårigheter och för- och nackdelar i båda fallen. 

Vi tackar Johanna Hautamäki för en intressant workshop och nya spännande insikter. Stort tack också till alla deltagare som var på plats. Och har du frågor, till exempel kring att samarbeta med oss? Tveka inte att höra av dig.