BLOGG

Öppet Hus med teknikstudioinvigning och AI-föreläsning

Igår öppnade vi dörrarna och bjöd in till lunchföreläsning om AI och invigning av vår nya teknikstudio. Det blev en trevlig tillställning med många besökare och flera uppskattade inslag. 

Vi hade besök av vår kollega Åsa Rudström,  forskare vid RISE SICS, som har en gedigen bakgrund inom AI och maskininlärning. Under lunchen föreläste hon om hur artificiell intelligens används idag, med flera exempel från praktisk tillämpning.

Under dagen hade vi även invigning av vår nya teknikstudio. Våra gäster fick testa några av våra prototyper och möjlighet att bl.a. bekanta sig med Microsoft Hololens, hologram, 360-video, rörelseinteraktion och olika typer av spännande ljudteknik som 3D-ljud och riktat ljud i vår ljuddusch.

Ta chansen att testa ny teknik tillsammans med oss!
Genom vår  teknikstudio har företag en unik möjlighet att på ett enkelt sätt testa ny teknik, exempelvis för att hitta tillämpningar i den egna verksamheten. Har du och ditt företag funderingar, till exempel kring ljuddesign eller inom AR/VR-området? För oss är ingen fråga för dum, för liten eller för stor. Hör av dig till oss eller kika förbi så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda och hur vi jobbar.

Ett populärt inslag var demo av Oregano, en applikation som gör det möjligt för besökare att interagera och spela på Orgel Acusticum,  helt utan förkunskaper. Funktionen gör det även möjligt att höra hur orgeln kan låta under konsert. Lösningen är utvecklad av RISE Interactive i samarbete med Studio Acusticum och Luleå tekniska universitet som äger instrumentet.

* Projektet Oregano ligger utanför DesignIT men är ett ett bra exempel på interaktionsdesign och vad ett samarbete med oss kan leda till.

Och så en liten film från dagen:

VARMT TACK TILL ALLA SOM KOM OCH BESÖKTE OSS!