CASE

Events

Seminarier, workshops och öppet hus

 

Genom DesignIT har det arrangerats ett antal workshops samt seminarier med inbjudna gästföreläsare. Vi har haft öppna inbjudningar till events i Piteå, Skellefteå och Luleå och även bjudit in till öppet hus, med möjlighet att ta del av våra prototyper och testa ny teknik. 

Slutseminarium och workshop om försäljning på distans

Slutseminarium hos RISE Interactive med öppet hus där vi visade resultat från tre år med DesignIT. Vår gäst Johanna Hautamäki, servicedesigner vid Centria University i Kokkola, höll därefter ett kort föredrag och en workshop på temat interaktioin och försäljning på distans. 

Läs mer om eventet här.

 

Livslångt lärande i en digital tid

Event i oktober 2019 vid Clarion Hotel Sense i Luleå. Vår RISE-kollega Carl Heath gav en uppskattad föreläsning kring digitalisering i samhället såsom i skola och utbildning. Vi visade resultat från en lång rad projekt som utvecklats i DesignIT och hade med oss prototyper och teknik som deltagarna fick möjlighet att testa. 

Läs mer om eventet här

 

 

Teknik, trafiksäkerhet och framtidens fordon

Lunchseminarium vid Luleå Science Park. Vår gästföreläsare Eva Lahti, Director Driver Assistance vid Volvo Cars, gav en bild av Volvos pågående säkerhetsarbete och visade exempel på vilka möjligheter som öppnas med den nya tekniken.

Läs mer om eventet här

 

 

Öppet Hus i samband med Mitt Europa

Vi öppnade dörrarna till vår verksamhet och DesignIT. Deltagarna fick se hur vi jobbar och ta del av våra pågående projekt. Eventet var en del av Mitt Europa, som lyfter fram de EU-finansierade projekt som är på gång i Piteå och regionen.

Läs mer om eventet här

 

 

Workshop Upplevelsen i Boden

RISE och DesignIT besökte Boden Business Park med workshopen Upplevelsen, som handlar om att sätta sig in i användarens upplevelse av en produkt tjänst eller plats. Ett tiotal olika företag deltog.

 

Relaterade inlägg
Workshop Upplevelsen
Upplevelsen vid Boden Business Park  

 

Husqvarna på en resa mot framtidens användarupplevelser 

Lunchseminarium med UX-inspiration på The Great Northern i Skellefteå. Anna Selmarker, UX-chef vid Husqvarna Global Design, berättade om Husqvarnas pågående digitaliseringsresa och hur de jobbar utifrån användarupplevelsen.

Läs mer om eventet här

 

 

Invigning av teknikstudion och lunchseminarium om AI 

Vi gästades av vår kollega Åsa Rudström, forskare vid RISE SICS, som höll en föreläsning utifrån sin gedigna bakgrund inom AI och maskininlärning. Dessutom invigde vi vår teknikstudio, som ger företag unika möjligheter att experimentera med teknisk utrustning.

Läs mer om eventet här

 

 

Open House och lunchseminarium på temat AR/VR

Vår kollega Björn Löfvendahl, från RISE SICS i Västerås, föreläste om Virtual och Augmented Reality, med praktiska exempel bland annat från industrin. Våra deltagare fick även möjlighet att testa demos och ny teknik.

Läs mer om eventet här

 

 

Workshop Upplevelsen i Gällivare

Premiär för vår workshop Upplevelsen. Vi besökte Gällivare där ett antal engagerade företagare fick lära sig mer om interaktionsdesign och användarens upplevelse. Deltagarna jobbade utifrån ett eget case – en produkt eller tjänst som de vill ha hjälp med att utveckla.

Relaterade inlägg
Workshop Upplevelsen
Workshop om användarupplevelsen engagerade företagare i Gällivare