BLOGG

AKTUELLT EVENT med gästföreläsare Carl Heath

Välkommen till en inspirerande förmiddag med RISE Interactive och Carl Heath

Vår kollega Carl Heath kommer till Luleå för att hålla en föreläsning inom ramen för skola och digitaliserig: Livslångt lärande i en digital tid. RISE Interactive bjuder in företag, personer som jobbar inom skolan och alla andra som är intresserade av innovation till en riktigt spännande förmiddag. 

Carl Heath kommer till oss för att berätta och ge exempel på hur RISE jobbar med innovation kopplat till skolans utmaningar och digitaliseringen av samhället.

”Digitaliseringens transformerande kraft påverkar hur vi lever våra liv, hur vi kommunicerar och hur vi fungerar som aktiva medborgare. Samtidigt som digitaliseringen erbjuder stora möjligheter uppstår även nya problem och utmaningar. Samhällets digitalisering ändrar även förutsättningarna lärande, utbildning och fortbildning. Det kräver både nya kunskaper och förmåga att förstå vår omvärld.”

Förutom en inspirerande föreläsning bjuder vi på mingel och visar flera konkreta exempel på hur RISE samarbetar med företag för att utveckla innovativa lösningar för skola och utbildning.

Onsdagen den 30 oktober, kl. 9-12
Clarion Hotel Sense, Skeppsbrogatan 34, Luleå 

PROGRAM

kl. 9:00-10:00 Drop-in-mingel med demonstration av prototyper som utvecklats inom DesignIT. Vi bjuder på kaffe och smörgås.

kl. 10:00 – 11:30 Kort presentation av RISE Interactive och föreläsning av Carl Heath.

kl. 11:30-12:00 Möjlighet till mer mingel

 

Inom skolvärlden är Carl Heath ett välkänt namn och en mycket uppskattad föreläsare och inspiratör. Han är utbildningsdirektör hos RISE, Research Institutes of Sweden, och dessutom av regeringen utsedd till särskild utredare för att leda en nationell satsning på medie- och informationskunnighet.
Carl är verksam i gränslandet mellan digitalisering, samhällsfrågor, lärande och interaktionsdesign. I över ett decennium har han arbetat med frågor kopplade till digitaliseringen av samhället, ofta med fokus på utbildningsområdet. Han finns också i Facebookgruppen Digital Samhällskunskap, samt i poddar som Spaningen, Digitalsamtal och Uppkopplad i P1.

ANMÄL DIG HÄR SENAST DEN 24/11.

Eventet är kostnadsfritt. Begränsat antal platser.