BLOGG

RISE och DesignIT deltar vid Vitalis – Nordens ledande eHälsomöte

Vitalis är Nordens största mötesplats för framtidens vård och omsorg. I år finns RISE på plats för att presentera koncept som utvecklats inom DesignIT. 

Konferensen och mässan Vitalis äger rum vid Svenska Mässan i Göteborg den 21-23 maj. Här möts omkring 5 000 deltagare från kommuner, regioner, myndigheter, företag och akademi för att dela med sig och diskutera framtidens utmaningar inom vård och omsorg.

Johan Fagerlönn, Senior researcher, RISE

Vid årets eHälsomöte kommer Johan Fagerlönn från RISE Interactive i Piteå att presentera delar ur projektet DesignIT, där vi bland annat jobbar utifrån frågeställningar om hur det är möjligt att arbeta med ljud för att skapa attraktivare miljöer som främjar välbefinnande och hälsa.

Johan kommer att dela med sig av konkreta exempel på hur ljuddesign och teknologi kan nyttjas på ett medvetet sätt för att förhöja användarupplevelsen i olika miljöer. Till exempel driver RISE i samarbete med arkitektbyrån Nordmark & Nordmark ett projekt vid Manhemsskolan i Kalix, där ljud och ljuddesign nyttjas för att förbättra upplevelsen i och kring skoltoaletter. I ett annat projekt, vid Trädgårdens äldrecentra i Piteå och i samarbete med upplevelsehotellet Treehotel, utvecklas en prototyp där ljudupplevelser används för att bidra till mer stimulerande fysiska miljöer.

Johan Fagerlönn håller sin presentation onsdagen den 22 maj kl. 11:00.

Foto: Svenska Mässan