BLOGG

Trädgårdens äldrecentra testbädd i projekt med fokus på äldre och välmående

Kan ny teknik användas för att skapa upplevelser som stimulerar äldre och sätter guldkant på deras tillvaro? Det ska RISE ICT Interactive i Piteå utforska i ett kommande innovationsprojekt. Nu söker vi företag som i någon form vill vara med på resan.

Trädgårdens äldrecentra i centrala Piteå öppnade 2016 och har 36 korttidsplatser för avlastning och utredning. Målet har från start varit att erbjuda en välkomnande och omhändertagande miljö och att skapa en hotellkänsla där de vårdtagande ses som gäster.

Vi på RISE Interactive vill utforska om vi med hjälp av ny teknik förhöja upplevelsen för de äldre ytterligare. I detta projekt får vi möjlighet att testa idéer med riktiga användare i form av gäster och personal vid Trädgårdens äldrecentra, som är vår testbädd.

Under hösten har vi träffat en aktivitetsgrupp och genomfört en workshop med personal på Trädgården, för att få reda på vilken typ av upplevelser som skulle kunna vara lämpliga att testa i denna miljö under en period.

Vill du och ditt företag ta del av våra resultat eller vara med och utveckla idéer och koncept?
Nu söker vi små- och medelstora företag som i någon form vill ta del av processen. Samverkan med oss kan se ut på många olika sätt. Det kan handla om allt från att bli medskapare till att få med sig nya kunskaper om innovation och interaktionsdesign genom att delta i mindre delar av processen.

Låter det intressant? Tveka inte att höra av dig till oss så berättar vi mer.