BLOGG

Strömbackaskolan testbädd i projekt med fokus på ungdomar och nyheter

Hur kan nyheter ta plats på nya sätt i ungdomars vardag? Det ska vi undersöka i ett kommande innovationsprojekt, med Strömbackaskolan som testbädd.

RISE Interactive har i tidigare projekt kartlagt ungdomars medieanvändning. Där har vi bland annat kunnat bekräfta det även medierna själva ser, dvs. att nyhetskonsumtionen har blivit allt mer sluten och individuell. Inte minst ungdomar tar del av nyheter genom sina mobiler och datorer och läser t.ex. inte papperstidningen i särskilt hög grad. Det innebär i förlängningen att de lägereldar där vi traditionellt diskuterat aktuella händelser tillsammans är på väg att försvinna.

I detta innovationsprojekt samarbetar vi med Piteå-TIdningen för att ta fram konceptidéer som bygger på att låta nyheter ta plats i rummet för att skapa ”snackisar”. Idéerna kommer att testas med elever i på Strömbackaskolan i deras offentliga skolmiljöer. I veckan har vi besökt skolan för att prata med lärare och dokumentera lokalerna.

Nu ser vi verkligen fram emot att börja skissa på innovativa idéer.