BLOGG

Adviva utvecklar produktidé med stöd av DesignIT

Inom DesignIT finns många olika möjligheter till samverkan och kompetensutveckling. Ett företag som tagit chansen är Adviva Företagshälsa i Gällivare.

Adviva är ett nytänkande företag vill jobba mer med innovation. De tog kontakt med oss för att få hjälp med att forma sina idéer kring en produkt som ska minska riskerna för olycksfall vid arbete.
– Som företagshälsovård möter vi företag och anställda efter olyckor. Vår innovation fokuserar på utmaningarna med att samordna arbetsmiljöarbetet mellan olika aktörer på en arbetsplats, i första hand inom industrin, säger företagets VD Kjell Degerman.

Efter några inledande möten har vi identifierat vad DesignIT kan bidra med. Vi kommer att ge stöd och feedback i ett kortare samarbete, där Adviva testar en förenklad interaktionsdesignprocess som en del i sitt innovationsarbete. RISE Interactive stöttar Adviva i att testa metoder som är vanliga inom interaktionsdesign och användarcentrerad utveckling. På så sätt hoppas vi bidra till deras utveckling och ge inspiration till att använda metoderna i deras framtida innovationsarbete.

Vill du och ert företag lära er mer om hur man kan utveckla en produkt eller tjänst med fokus på interaktionsdesign och användarupplevelser? 
Kontakta oss så berättar vi mer.