CASE

Inbäddad teknik för interaktion

Inbäddad teknik för interaktionsdesign


Med inbäddad teknik är det möjligt att på ett enkelt sätt utveckla en tjänst eller en produkt som förhöjer en upplevelse, förtydligar ett budskap eller lockar till interaktion.

Inbäddad teknik kan vara allt från ljus, ljud och projektioner till doftersom utsöndras för att skapa en ny dimension. Genom sensorer som reagerar på beröring, rörelse eller ljus kan dessa upplevelser triggas utan att personen behöver trycka på en klassisk startknapp. Det ger möjligheter att skapa upplevelser som känns som en del av den naturliga miljön.

Det behöver inte vara dyrt eller komplicerat. Genom vårt projekt Ljudsätt DIY har vi skapat en handbok med inspiration och tips på hur detta kan appliceras i olika miljöer.  Det är bara fantasin som sätter gränserna – kanske är detta något för just ditt företag?

Bare Conductive Touch Board

Med hjälp av tekniken Bare Conductive har vi skapat denna talande verktygstavla där vi testar hur det är möjligt att uppgradera t.ex. en vägg med redskap med ljudinformation. En talsyntes triggas vid olika objekt, vilket exempelvis kan hjälpa synskadade att urskilja innehållet.

Vi har också testat att bädda in tekniken i saker som redan finns i ett hem och undersökt hur bl.a. textil, blommor och andra material fungerar med tekniken.

I den sista videon har vi skapat en tavelvägg där varje person på kontoret har en egen hälsningsfras. Roligt och informativt på samma gång!


Raspberry Pi

Med tekniken Rasppberry Pi är utvecklingsmöjligheterna ännu större. Kortet fungerar som en egen liten dator, som gör det möjligt att göra mer avancerade programmeringar. I projektet Upplevelselådor har vi använt tekniken Raspberry Pi, tillsammans med Bare Conductive Touch Board.